Sähköiseen taloushallintoon vakuuttava yhteistyösopimus

19.01.2004

Cap Gemini Ernst & Young on ostanut lappeenrantalaisen Bittivisio Oy:n liiketoiminnan. Samalla se on tehnyt Sampo Pankin kanssa sopimuksen taloushallinnon tietojärjestelmäpalvelujen tarjoamisesta tili- ja isännöitsijätoimistoille sekä pienille ja keskisuurille yrityksille. Nämä sopimukset tulevat lisäämään pankkien ja perinteisten tietojärjestelmätoimittajien kiinnostusta internetpohjaisten taloushallinnon tietojärjestelmien markkinoista.

Netvisor eAccounting -palvelu on taloushallinnon sähköinen työkalu, joka korvaa perinteiset taloushallinnon tietojärjestelmät. Palvelu toimii tavallisella tietokoneella internetin kautta. Sen käyttöönotto ei edellytä ohjelmistoinvestointeja tai lisenssipäivityksiä.

Netvisorilla yritykset voivat hoitaa sähköisesti myynti- ja ostoreskontran, kirjanpidon ja tilinpäätökset sekä ajantasaisen raportoinnin. Yrityksen johto, tilitoimisto, tilintarkastajat ja rahoittajat voivat käyttää järjestelmää ja seurata yrityksen taloudellista tilannetta suoraan internetin välityksellä. Palvelun tuottaa Cap Gemini. Sampo tarjoaa tunnistuspalvelun sekä palveluun siirtymisen pankin verkkopalveluista.

Netvisor soveltuu tili- ja isännöintitoimistojen tarpeisiin. Se sopii myös franchising-yrityksille, jälleenmyyntiketjuille ja muille pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka tarvitsevat liittymän taloushallintoon sekä ketjun että yksittäisen yrityksen näkökulmasta.

- Asiakkaille siirtyminen Netvisor eAccounting -palveluun merkitsee ajan ja resurssien säästöä, kun koko taloushallinto siirretään sähköiseen konseptiin. Asiakkaalta ei edellytetä ohjelmistohankintoja, koska palvelu tekee ne tarpeettomiksi. Uusi palvelu täydentää nykyisten sähköisten taloushallinnon palveluiden valikoimaa. Netvisor hyödyntää täysin verkkolaskutuksen mukanaan tuomat edut, sanoo maksuliikkeestä vastaava johtaja Risto Tornivaara Sampo Pankin yrityspalveluista.

Sampo Pankki tavoittelee Netvisor eAccounting -palvelulla aivan uusia asiakasryhmiä. Järjestelmää ei ole tarkoitettu pelkästään pankin nykyisille asiakkaille vaan myös muiden pankkien asiakkaat voivat ottaa sen käyttöön.

- Sampo Pankin sähköisen palveluvalikoiman lisänä uusi sähköisen taloushallinnon palvelu on ainutlaatuinen. Netvisor vie CGE&Y:n Business Process Outsourcing –konseptin taloushallinnon osalta aivan uudelle tasolle. Ratkaisu pohjautuu Bittivisio Oy:n kehittämään uuden sukupolven taloushallinnon ohjelmistoon. Bittivisio Oy:n liiketoiminta ja henkilökunta on siirtynyt CGE&Y:lle. Sähköisen taloushallintopalvelun tuotanto, tuotekehitys ja myynti on organisoitu CGE&Y:ssä omaksi liiketoimintayksikökseen, kertoo uuden yksikön johtaja Riitta Lehikoinen.

Bittivisio Oy on vuonna 1997 perustettu ohjelmistoyritys. Yhtiössä on seitsemän työntekijää. Netvisorin kehittäminen aloitettiin vuonna 2000. Vuonna 2002 yhtiö sai Kaakkois-Suomen InnoSuomi-tunnustuspalkinnon Netvisor Pump -järjestelmästään. Viime vuonna yhtiö toteutti Netvisorin tunnistusjärjestelmän yhteistyössä Sampo Pankin kanssa.

Cap Gemini Ernst & Young on maailmanlaajuinen tietotekniikan ja liikkeenjohdon konsultointiyritys. Sillä on yli 50.000 työntekijää, joista noin 3.500 työskentelee Pohjoismaissa ja 600 Suomessa. Vuonna 2000 Cap Gemini laajeni 18.000 henkilöllä, kun Enrnst & Young luopui konsulttitoiminnoistaan ja päätti keskittyä tilintarkastukseen.

Nyt tehty sopimus siirtää internetpohjaisten sähköistä taloushallintoa toteuttavien järjestelmien markkinat uuteen aikakauteen. Tähän asti pankit ovat pysyneet pois markkinoilta mutta tästä eteenpäin niiden aktivoituminen on odotettavissa.

Uudenlaisia kokonaisjärjestelmiä ovat pääasiassa toteuttaneet pienyritykset, kuten Administer Oy, Bittivisio Oy, ePlanet Solutions Ltd Oy, Oy Finnvalli Finland Ab ja Tuottotieto Oy. Vain Proha Oyj on ollut pörssitason yhtiö kehittäjien joukossa. Elisa ja ePlanet tekivät yhteistyösopimuksen vuonna 2002.

Internetpohjaisten sähköistä taloushallintoa toteuttavien kokonaisjärjestelmien kehittäjistä ovat myös suurelta osin puuttuneet perinteisten työasema- ja lähiverkkopohjaisten taloushallintojärjestelmien myyjät. Näidenkin aktivoituminen on nyt ennustettavissa.

Bittivisio Oy
Cap Gemini Ernst & Young Finland Oy
Sampo Pankki Oyj


Kirjoittaja: Lassi Mäkinen

© Lasmak Oy
{GROUPS_EXT}
 
 
15.12.2014
Euro lisää päivärahaan ja sentti kilometrikorvaukseen
 
12.12.2014
Taloushallintoliitto kannattaa maksuperusteista arvonlisäverotusta
 
09.12.2014
EK:n resepti: 3 miljardin säästöt ja 4 miljardin veronkevennykset
 
09.12.2014
Omaisuuden luovutusvoitot ja -tappiot luonnollisen henkilön tuloverotuksessa
 
04.12.2014
Työnantajan sosiaaliturvamaksu vuonna 2015
 
04.12.2014
Luontoisetujen laskentaperusteet vuonna 2015
 
01.12.2014
Henkivakuutukseen liittyvät osakesijoitukset
 
26.11.2014
Yhteisö- ja osinkoverouudistus sai kiperää kritiikkiä
 
26.11.2014
Keskinäisen eläkevakuutusyhtiön takuupääoman takaisinmaksu
 
22.11.2014
Vuoden 2015 tuloveroasteikosta syntyi tiukka vääntö eduskunnassa

Seuraavat 10